Kako ovo radi?


Šta je PetsQ.Me?

PetsQ.me je web platforma nastala kao potreba za spajanjem osoba - heroja koji se u svoje slobodno vreme (ili profesionalno) bave spašavanjem napuštenih i divljih ljubimaca sa osobama, isto tako herojima, koji trenutno ne mogu da se nađu na mestu spašavanja, ali mogu da doprinesu novčanom donacijom kako bi postigli zajednički cilj - obezbeđivanje hrane, igračaka i veterinarskih usluga za srećan i dug život naših novih ljubimaca.

Kako funkcioniše PetsQ.Me platforma?

Platforma funkcioniše veoma jednostavno.

Heroji: Kada pronađete napuštenu kucu i macu i smatrate da Vam je potrebna određena donacija kako bi im obezbedili sredstva za srećan i radostan život, možete se Registrovati na našem sajtu, i pokrenuti Kampanju. Unesite naslov,  kategoriju, iznos koji Vam je potreban, fotografiju i opis. Nakon odobrenja administratora (i provere verodostojnosti kampanje), možete podeliti link sa Vašom kampanjom na društvenim mrežama.

Donatori: Kada dođete na stranicu određene kampanje i želite da doprinesete boljitku baš tog ljubimca, možete se takođe registrovati na naš web sajt, kliknuti na dugme DONIRAJ, uneti podatke i iznos koji donirate i platiti putem PayPal-a (kartica/nalog) ili preko podataka za uplatu na tekući račun (e-banking/uplatnica) i time pomoći kampanju ili više njih.

Ko stoji iza platforme PetsQ.Me?

Mi smo grupa građana, iz različitih sfera interesovanja (programiranje, marketing, finansije, prava) koji žele da se na jedan ozbiljan, ali i jednostavan način okrenu ovom VEOMA ozbiljnom problemu današnjice, tj. spašavanju ugroženih životinja. Trenutno je u procesu registracija neprofitnog NVO-a, kako bi smo bili u mogućnosti da konkurišemo kod domaćih, ali i inostranih fondova zarad dobijanja određenih sredstava, kako bi na još brži i kvalitetniji način mogli da pomognemo najhitnijim kampanjama i proširimo PetsQ.Me platformu na ostale zemlje u regionu. Pored ovoga, kreiramo i pravnu zaštitu koja će se baviti slučajevima zaštite zlostavljanih ljubimaca. Trenutno, kao pravni okvir, PetsQ.me posluje pod agencijom Daedalus Project Line (MB: 64456687) vlasnika i pokretača platforme Aleksandra Kličkovića

Profit PetsQ.Me platforme?

Iako je PetsQ.Me platforma zamišljena kao neprofitna organizacija koja će omogućiti 100% visine donacija za Heroje, trenutno je zbog samog funkcionisanja platforme neophodno da se od te sume uzme određen procenat zarad stabilnosti i nesmetanog rada. Detaljnom analizom, utvrdili smo da je to 8% od ukupne sume kampanje, koje će biti raspoređeno na sledeći način:

  • 4% od ukupne sume svake kampanje će biti uloženo za marketing same Platforme i dolazak do novih donatora za Kampanje
  • 3% od ukupne sume svake kampanje će biti uloženo u operativne troškove (kancelarija, dokumentacija, komunalije, ..)
  • 1% od ukupne sume svake kampanje će biti uloženo u troškove održavanja servera, hosting i sigurnost Platforme i korisnika

Pored prihoda ostvarenih od kampanja, PetsQ.me omogućava i reklamiranje putem banera na samom sajtu, koje možete detaljnije pogledati na stranici Marketing. Prihodi nastali ovim putem će biti raspoređeni na sledeći način:

  • 50% od prihoda nastalim putem banera će biti uloženi u marketing same Platforme
  • 50% od prihoda nastalim putem banera će biti iskorišćeni za nadoknadu članovima za njihov doprinos na radu Platforme

Na kraju, ostaje mogućnost sponzorstva putem Kuće Slavnih (donji desni ugao web sajta), u okviru koga možete izabrati neku od ponuđenih mesečnih članarina. 100% prihoda ostvarenih ovim putem će biti iskorišćeno kao fond za Urgentne Kampanje, kada je nekom ljubimcu potrebno instant donirati sredstva (slučaj teških povreda i neophodne operacije ili intervencije)